onsdag 26 februari 2014

सारनाथ

Namaste! 

Idag har varit en sjukt intressant dag! Vi har idag besökt Sarnath, det ställe utanför Varanasi där Buddha blev Buddha, alltså den upplyste. 
Han fick rollen som ledare där då han hade sin första föreläsning där :) 

Denna plats är oerhört viktig för buddhister världen över då den symboliserar buddhismens spridande. Därav är det massor av pilgrimer där, majoritet är kineser, japaner, burmeser, thailändare, kambodjaner, lankeser, vietnameser, tibetaner, nepaleser, koreaner och lao! Det vill säga huvuddelen av det buddistiska östra Asien! 

De har även olika tempel där för respektive lands pilgrimer! 
Sarnath är en mycket intressant plats då det är en smältdegel inte bara för buddismen utan även för jainismen som har mycket gemensamt med buddismen och där finns även jain tempel av betydelse men främst för att hela Asien möts där. Östra Asiens kulturer och Indiens och Sri Lankas. 

Det thailändska templet är mycket fint men även det kinesiska och japanska som vi även såg. 
Här finns även en enorm stupa sedan kung Ashokas tid som var en stor kung under Maurya dynastin som var buddhist och förespråkade buddhismen.
Vi såg även museet och alla fantastiska skulpturer och målningar där :) 

Vi besökte även "Deer park" och såg massor av djur och fåglar :) och den fina parken såklart! Som är en populär picknick plats för indier för att komma bort från stadens liv! 

Sedan var jag helt slut och vilade hemma :) 
Kvällen spenderades med Vandana och kultursnack om Sverige och jämförelser med Indien då hon är väldigt intresserad av Sverige och vår kultur :) 
Namaskar! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar