tisdag 18 februari 2014

As Salam aleikum

As Salam aleikum! 

Idag skriver jag inte Namaste eller namaskar för idag har vi intervjuat muslimer i ett islamiskt område och även hinduer, män och kvinnor. Då vårt tema denna vecka är islam i varanasi och islam som helhet i Sydasien samt dess relationer till hinduismen.

Väldigt intressant då vi har studerat problematiken mellan Pakistan, Indien och Bangladesh, trots detta så råder fred eller "Shanti" mellan de olika grupperna i varanasi just nu :) 
Enligt alla vi frågar i alla fall.
Det känns så harmoniskt, då islam och hinduism är så olika varandra och ändå större delen av tiden kan leva i frid med varandra :) 

Hemma i Europa och Sverige (SD) gapar den ena fascisten högre än den andra om hur farligt och olika islam är jämfört med Europa och västvärlden samt kristendomen, trots att islam och kristendomen samt judendomen alla delar samma Gud vilket islam och hinduism inte gör, trots att islam i Sydasien är väldigt speciell och påverkad av hinduismen så är de väldigt olika och kan ändå leva tillsammans. 

Så fint :) 

Den andra lektionen var inställd idag,möjligtvis för att vår lärare som vi var på fest hos igår blivit sjuk av att passa upp på alla gäster och all stress :/ stackare! Evenemang här är så enorma och gästernas lycka är alltid i centrum och kan självfallet leda till stress! 

Vi utnyttjade dock tiden och for iväg till den islamiska basaren och den delen av stan, kallad Chowk, där köpte jag en topi (islamisk hatt) och även olika islamiska böcker om islam och sufism, som är som en hybrid religion med islamiska helgon i fokus som dyrkas av alla möjliga, hinduer, sikher, kristna alla.
Ännu ett bevis på mångkulturens triumf i Sydasien! 

Sedan åkte vi förbi Durgakund, som är templet till Krigsgudinnan Durga och blev välsignade. Köpte även lite amuletter och donerade pengar till templet och deras arbete! 
Fascinerande upplevelse! 

Kvällen spenderades med grammatik läsning, studerande av hinduiska gudar, mytologi och tidsåldrar som vi senare även diskuterade med familjen, och de gav sin syn på saker och ting och var även nyfikna på vår svenska kultur :) 
Väldigt intressant! Älskar kultur utbyte! 

Nu är jag trötter och ska sova, bara några kapitel kvar om Vishnus reinkarnationer, sen blir det shubratri! 

Aleikum Salam och chodafes! Som muslimer säger här :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar