fredag 24 januari 2014

Hej och namaste!

Gårdagen alltså torsdag var en väldigt lång dag, vi hade föreläsningar från 10-18 alltså hela dagen! Men det var intressant och har lärt mig mycket :) 

Hade även föreläsningar om Kashmir vilket jag är mycket intresserad av, konflikten och historien och hur den kan lösas av en känd forskare som föreläste :) 

Sedan pluggade vi mycket i skolan, skrev hindi-texter etc! :) 

Kvällen avslutades med att kolla på "Steningen av Soraya" fruktansvärd film men så bra, har inte gråtit så mycket på länge :( alla borde se den! Den handlar om kvinnors ställning i Iran och de traditioner och strukturer som finns angående könsrelaterat våld och även stening. 

Idag har vi läst om Amritsar, Indien och Pakistans delning i en bok på hindi! Mycket intressant då Amritsar är sikhernas heliga stad som vi troligen ska besöka senare när vi är i Mussorie :) 

Vi åt sen på den kända pizzerian vid ASSI Ghat och även deras goda äppelpaj. Lite skönt med omväxling då vi äter indiska mat varje dag och jämt :) 

Det var även en manifestation för rättigheter till vatten för fattiga vid ASSI, så underbart med engagemang! Man drogs med i känslan av det hela! 

Ghaterna är lite flummiga ställen där en kan meditera och träffa folk, som en park fast mer livligt :) väldigt skönt. 

Sedan har vi varit på bio nu och sett premiären på "Jai ho" med Sohail Khan i huvudrollen! Bra film men mycket våld :) 

Värd att se! Det faktum att en biopremiär kostar typ 20 kr gör att jag ska gå på bio ofta! :) 

Nu blir det plugga litet och Chilla och sen äta middag med familjen :) 

Ciao så länge, namaste! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar