torsdag 9 januari 2014

Dag 5: 8/1

Idag har jag känt mig sjuk, febrig och rätt hängig. Kanske den fasansfulla indiska ”matförgiftningen”, alla snackar om? Det sägs ju att man alltid blir magsjuk minst en gång då man åker till Indien, stark mat och relativt rent vatten är nog en bra kombination för magsjuka.


Hur som helst var vi alla hemma och vilade idag, vi var rätt trötta och försökte återigen fixa internet till lägenheten, mission dag 4 liksom, haha.


När vi var hemma så kom det in några tiggare på gården och började gapa som fan, och be om pengar och var riktigt otrevliga. Vi visste såklart inte vad vi skulle göra? Men Vandana (fru Singh) skällde ut dem tillsammans med granngubben och de drog. Rätt obehagligt, men Indien i ett nötskal, allt underbart och hemskt på samma gång.


Sedan gick vi förbi INLANSO som vår skola heter där vi ska studera, och träffade koordinatorn Mirja Juntunen, en kort lite finsk kvinna som är lektor i hindi. Underbar personlighet och pratar väldigt fort.


Skolan var mysig och lokalerna var fina, förutom alla apor som hänger, bokstavligen, utanför skolan och vi måste alltid vara noga med dörrarna och fönstren så inte aporna kommer in, hahaha helt sjukt.


Hon berättade även om alla utflykter vi ska göra och hur vårt upplägg kommer vara för studierna, jag längtar redan till att börja skolan. Vi ska nämligen ha undervisning och sedan tillämpa det in real life på gator och i affärer och vi kommer göra många intressanta utflykter.


Hon sa även något som jag tyckte var klockrent och samtidigt väldigt fint sagt: ”Om man vill leva ett riktigt liv, med allt det underbara i livet och det mest fruktansvärda, så är detta land perfekt. Allt finns här, allt fint och all skit.”


Jag kan inte annat än att hålla med henne.


Sedan kom vi hem och jag kände mig väldigt dålig, så jag satte mig och skrev på de två hemtentamen jag har att lämna in, den ena inom handel och ekonomi och den andra inom hatets ideologier, det gick bra och jag skrev mycket trots att jag var sjuk.

Progressivitet!


De andra gick upp och åt med familjen Singh, jag var dock för dålig och var inte matfrisk så jag stannade kvar och sov.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar