tisdag 27 maj 2014

Masuri

Mer av Masuri
Under vår vistelse i vackra Masuri i bergen hade vi privatundervisning av en kvinna som hette Rani. En äldre kvinna med mycket humor och ett stort hjärta, det var väldigt bra undervisning och vi hade lektionerna utomhus i vad jag anser vara en av världens vackraste klassrum! Utanför huset med utsikt över bergen och Himalaya!

Masuri strosade vi runt mycket och intervjuade folk, prövade på olika lokala maträtter och desserter då det är en väldigt intressant blandning och allt finns här, på grund av det brittiska arvet, tibetanska befolkningen och alla turister från hela Indien, en väldigt intressant och fin plats men ganska dyr. Men vi var där ett kort tag bara så det räckte gott och väl!

Vi såg även Himalaya bergen och vi blev attackerade av galna apor, på riktigt. Oavsett hur kul det låter så var det verkligen inte det, aporna är farliga och inte så oskyldiga som de ser ut. De kan vara farliga precis som vilka djur som helst särskilt då de har ungar, små sådana. Och då de ofta blir slagna och hetsade av befolkningen är de inte rädda för människor.

Vistelsen i vackra Masuri och Uttarakhand var överlag en väldigt trevlig vistelse och det var fina miljöer och trevliga människor. Vi besökte även tibetanska tempel och jag sydde upp en sari, för mig själv. Ja en sari, som är till för kvinnor. Men jag älskar att bryta normer och könsroller och förresten är den för att visa mitt stöd för ”pinksari revolution” för kvinnors rättigheter i Indien.

Överlag var vi nöjda med vistelsen men hotellet och dess service var under kritik, rekommenderas ej. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar