söndag 1 juni 2014

New Delhi

Delhi
Vår vistelse i den härliga, pulserande, moderna och kosmopolitiska indiska huvudstaden var mycket trevlig. Denna stad är så fräsch och modern, den är väldigt välplanerad och även ekologisk då det har skett omfattande program av park och grönområdes byggnationer. Hela staden är full av parker och skogar. Därav känns det inte lika förorenat, smutsigt och varmt som i många andra indiska städer jag har besökt.

Under vår vistelse var vi dock lite risiga vi åkte på en smärre matförgiftning så vi har inte kunnat se allt denna fantastiska stad har att erbjuda. Men jag har sett mycket arkitektur, från Mughal tiden och Sultanat tiden då Delhi har en stark koppling till Indiens islamiska historia och jag har även sett många stora och mäkta hinduiska tempel. Detta visar det moderna Indiens pluralism och mångfald. Dessa är även sekulära tempel där alla är välkomna.

Jag besökte även den magnifika India gate som symboliserar porten till Indien, det är verkligen mäktigt att se, och även regeringskanslierna och parlamentshusen där världens största demokratis regering sitter! Oerhört mäktigt!

Sist men inte minst besökte jag även Indira Gandhi och Mahatmi Gandhi memorials, två minnesplatser dedikerade till två enorma indiska personligheter och deras arbeten. Två riktiga idoler för mig personligen och deras arbeten för demokrati och sekularism i ett så omfattande land som Indien är obeskrivligt viktigt.

Delhi har även ett väldigt utvecklat tunnelbane och lokaltrafik system. Lätt en stad värd att besöka, lätt en stad som förtjänar pris som en av världens världsmetropoler med en stor befolkning, awesome nattliv, oerhört mycket att se och väldigt billigt för oss som kommer från Sverige i alla fall. Rekommenderar starkt att besöka New Delhi!

Nu är det sista dagen här, jag skriver inte så mycket på bloggen och har inte gjort. Men jag har haft fullt upp med arbeten och att upptäcka detta fantastiska land, idag åker jag hem med stor glädje då jag saknar alla hemma och har lärt mig mycket, men jag kommer definitivt tillbaka till mitt andra hem på jorden, Indien. Det kommer alltid vara ett andra hem för mig.

Den här tiden har gått så oerhört fort och jag har vuxit så mycket som människa!
Namste for now!
Det kommer inte bli mer uppdateringar här längre då min resa är slut.
Vill tacka för alla läsare som har läst min blogg :)