torsdag 27 mars 2014

सेलेबराशन्

Namaste! 

Jag är fortfarande förkyld. Men det blir bättre och bättre :) som tur är! 

Idag har vi haft lektioner gällande vårt besök på det ayurvediska centret och om ayurvedisk medicin generellt! 

Sedan hade vi en lektion i hindi i massmedia, det vill säga tidningar etc, väldigt intressant och givande! 
Lärde mig mycket nytt! Nya ord etc! 

Vi hade även avslutnings lunch och ceremoni för vår vän och student Henrik från Stockholm som fick sitt diplom idag och avslutar sina hindi studier! Efter en månad! Han är väldigt duktig redan efter bara en månads studier! 

Trevligt och kul :) 

Sedan var vi på stan tog ett glas chai och satte oss sen i en park och bara pratade och kollade på fladdermöss! Så coolt! 

Två ödlor har bosatt sig i mitt rum, och de hade kärleksbråk idag och slogs som tusan! Lite läskigt att se hahaha 

Nu ska jag vila lite, sen blir det middag!


onsdag 26 mars 2014

बीमारी, और साधु

Hej! 
Ännu mer uppdateringar då det gått ett tag utan el och internetuppkoppling! 

På måndagen var vi alla väldigt förkylda efter resan, det blir så när varm luft ute blandas med kall luft inne tack vare fläktar etc, kollisionen gör att man blir förkyld. Det är jag fortfarande nu :( 
Lol

På måndagen hade vi bara grammatik lektion! Och jag fick reda på att min morfar är sjuk igen samt att jag måste betala tillbaka ca 11-12000kr på skatten. En mindre rolig start på veckan med andra ord. Men "when life gives you lemons, have some tequila" haha. 

Finns inget annat att göra. 

I tisdags hade vi lektioner om ayurvedisk medicin och läkekonst som vi idag onsdag hade en intervju om på BHU med en ayurvedisk läkare :) väldigt intressant! 

Vi käkade i tisdags på Lotus lounge som är en fin restaurang med awesome utsikt över ganges! Väldigt fint och utmärkt pasta!

Sedan lyckades jag ta ett kort med en sadhu, ett mission avklarat haha! Men han var väldigt trevlig, troligen ganska hög med hahah.

Sedan gjorde vi henna tatueringar, jag Fahima och Armin! Så coolt :) som vänskaps grej! 

Idag har vi besökt BHU och intervjuat om ayurvedisk medicin! Väldigt givande och intressant! Och även planerat nu för framtiden, vi får troligen en vecka i New Delhi vilket jag ser fram emot! 

Dessutom ska vi nog till Bodh Gaya i helgen där buddha blev upplyst och blev buddha! Hoppas! Hoppas! Jag är så intresserad av buddhismen! 

Så trots dåliga besked och sjukdom så går livet på, och allt blir bättre! :)
Nu är jag trött!

Godnatt, ska lova att uppdatera mer ofta och mer detaljerat, men när det blir luckor blir det så jobbigt att skriva allt. लखनऊ २Hej! Här kommer en liten kort uppdatering om resten av Lucknow vistelsen! Då vårt internet och el varit kinkig har det inte funnits tillfälle för updates! 

Den andra dagen tackade vi Adis familj för allt deras gästvänlighet etc. Så oerhört fina människor! 

Sedan köpte vi även chikans, som är kurtor typiska för Lucknow. Jag köpte 3 stycket så fina!

Sedan for vi på en science park i Lucknow och spelade olika spel och lekte! Det var kul att vara lite barnslig faktiskt! 

Sedan fanns det mycket intressanta utställningar om miljövård etc som jag gillade extremt mycket! 

Sedan for vi till Dr Ambedkar park som är tillägnat Dr Ambedkar en stor ledare för daliter och Indiens fattiga och även en buddhistisk ledare! 
Väldigt fint! Helt fantastisk plats! 

Sedan åt vi hos Nirutpal och träffade hans familj. Så snälla :) och gästvänliga! 

Sedan Åkte vi hem med natt tåget från Lucknow! Jag gillade verkligen denna resa dit och ser fram emot att plugga Urdu där i januari! Så ren och fin och organiserad! 

Men bäst av allt var soluppgången på morgonen! Guld värd, när en åker tåg och ser den indiska landsbygden vakna :)