fredag 31 januari 2014

Namaskar!

Hej! Namaskar!

Gårdagen var en mycket nice dag, vi såg på bio i det poshiga området Combatement i Varanasi. Det är där alla fina lyxhotell som Taj, Ramada och Hotel de Paris finns. Så rent och fint var det med stora parker och fina stora villor och det är även där armén håller till. Det var även i detta område som jag var med en vän och drack ett glas rött, för att han kände dem som jobbade på Ramada, hans vän är ägare till den kedjan. Så det kändes lite posh haha. 

Det är lite sorgligt dock att det är just de rikas och regeringens områden som prioriteras vad gäller rustning av infrastrukturen och allmänt, känns lite fel prioriterat liksom när resten av stan och befolkningen lever ibland i ruiner. :/

Vi såg en film som hette "Yaariyan" den var rätt ok, inte den bästa jag har sett på grund av att handling saknades, men de hade en del nice dansnummer och låtar. :) Indiska filmer måste ha en handling som är logisk och förståelsebar om jag ska tycka om den och inte en massa fjant och dansande bara :) 

Vi såg den i en riktigt lyxig galleria med en massa märkesklädsbutiker då vi var i det mer "posh" området, sedan åt vi lunch där i Nehrus park, uppkallad efter den store politikern och statsmannen Jawaharlal Nehru, där var det intressant med att se att de höll på att förbereda för ett bröllop! Det är verkligen kärlek i luften, folk gifter sig överallt på våren här :) 
Man ser bröllops processioner överallt :)

Sedan såg vi en fantastiskt fin kyrka som visar Indiens mentalitet till mångkultur, kyrkan hade formen av en stupa (buddhistisk) tempel utanpå och innanför hade den en blandad form av en moské och ett hinduiskt tempel men det var en katolsk kyrka och de hade även en lite mässa där med nunnor. Jag skänkte några rupees till deras arbete med fattigdom trots att jag är emot religiösa och politiska organisationer, men den katolska kyrkan gör ett gott arbete här, i sin egen mån om man säger så.

Sen for vi hem och jag såg massa fina minareter och moskéer då vi åkte genom ett muslimskt område i Lahurabir, jag älskar att alla lever sida vid sida utan konflikter här, med olika religioner och kulturer. Vi skulle verkligen kunna lära av detta :)

Jag och Beatrice gick sen på massage på ett Ayurveda center! Super nice! Ska börja gå där 3 gånger i veckan för typ 20 kr per gång :) helt underbart, är helt avslappnad. 

Idag har vi främst varit i skolan då vi hade diskussion om filmen och sedan en drill, alltså helt på hindi. Det är svårt men oerhört bra för att öva på språket :) 

jag har även tränat idag, det behövs för jag äter så mycket här hahaha, sååååååå god mat juuuuu :(. Har hittat ett träningsprogram att göra hemma via internet, supernice! Är helt mör idag, har även bara vilat idag för jag var så trött efter skolan :) 
Skulle träffa några kompisar och gå på bio men vi sköt upp det, har ju hela helgen på mig :)

Kvällen spenderades med familjen och en rolig film :) nu ska jag läsa lite sen är det godnatt för mig!

Shubratri! Namaskar! :)


























onsdag 29 januari 2014

Shubratri

Shubratri! 
Denna dag som varit har varit mycket händelserik och intressant. Vi gjorde en intervju med en skolklass från en skola med fattiga barn av lägre kaster, så kul att se alla glada barn :) 
Så söta! 

Men det är så synd om dem med då de har en så låg ställning i samhället och en begränsad framtid, det visar verkligen det moderna Indiens problem och orättvisa. Det är därför jag påminns om varför jag läser detta och vad jag i framtiden vill jobba med :) 

Vi bjöd alla barnen på godis och de blev så glada och vi dansade och sjöng med dem :) 

Det var så kul att de på grund av mina färgrika kläder trodde att jag var kvinna och kallade mig "hijra" alltså transvestit! Hahahahahhahaha trodde jag skulle dö. 
Så söta, men barn är ju så ärliga :) 

De var också väldigt intresserade var vi kommer ifrån etc :) det är kul med kultur utbyte! 
Sedan åt vi en awesome lunch på vår favorit restaurang Lazeez :) pulao åt jag! Supernice! 

Sedan hade vi grammatik lektion och sen åkte jag själv på stan i shopping distriktet Sigra som är känt för sina juvelerare :) 

Där träffade jag en vän och vi tog ett glas rött på ett super Fancy hotell som han känner ägaren till, kallat Ramada! Så gott med ett glas rött, faktiskt hahaha. Var ju ett tag sen om en säger så :) 

Sedan åkte vi runt i hans bil med hans chaufför, kände mig som en kändis hahaha. Helt sjukt! Kvällen avslutades med en nice middag hos familjen och nu ska jag sova! Ska upp tidigt imorgon för att gå på bio med skolan! :) 

Shubratri, eller godnatt på svenska! 
Sorry för brist på bilder men jag har haft fullt upp idag :) 



tisdag 28 januari 2014

Sunny day

Namaste! 
Idag har varit en väldigt solig och nice dag! Den indiska hettan börjar närma sig tror jag :) 

Hade lektioner i skolan med grammatik och ordförråd, imorgon ska vi göra intervjuer med småbarn på en skola! Ska bli väldigt kul och intressant :) 

Att få höra deras tankar och syn på livet :) 
Jag åt en underbar pulaoo idag, fett god indisk maträtt och sedan fyndade jag massor av litteratur, återigen hahaha. 
Känner mig nördig men du kan köpa hela ditt livs bibliotek i Indien för en 1000 lapp!! (Typ) 

Vi spenderade kvällen med familjen och middag :) det var trevligt! 




måndag 27 januari 2014

Namaste!

Hej! 
Idag har varit fullt upp med skolan :) haft massor att Göra! Gick på stan även, shoppade lite spirituella saker, hälsokost och halsband :) Guda symboler etc :) 

Åt även en underbar thali! Fantastiskt gott! :) 

Rätt händelselös dag annars! Bara studerat :) och planerat en hel del :) men det har varit en bra dag :) 



söndag 26 januari 2014

Namastey

Hello, YO! 

Kvällen blev supernice! Det är ju Indiens republic day idag :) så detta firade vi med fika och en sitar konsert! 
Indien är ju trots allt den största demokratin i världen :) 

Vi besökte även ett galleri som var helt fantastiskt :) där ska jag köpa många presenter och framtida investeringar :) 

Bra förebild för världen hur så många olika kulturer och religioner kan leva sida vid sida :) 

Sedan blev det sitar och tabla konsert :) mycket intressant :) 

Kvällen avslutades med middag med familjen och vi kollade på indian movie awards! Vilken show!!! Bollywood är ändå största filmindustrin i världen! 








Namastey

Hej! Namaste!

Gårdagen var mycket trevlig, jag pluggade en del hemma! Sedan var vi på stan och vandrade längs ghaterna. 
Så inspirerande och intressant att vandra där, en blir lite spirituell och känner andligheten av alla de olika religionerna och pilgrimerna. 
Framförallt är det väldigt vackert längs alla ghaterna och att se Ganges och allt liv i Indien och hur stor mångfalden är här. 

Jag studerade mycket hindi hemma, läste på veckans olika uppgifter och grammatik, Bahut acche parhaie :)

Sedan åt vi en awesome pizza på Pizzeria Vaatika vid Assi-ghat, även om det känns lite tacky så är det skönt med omväxling från all stark indisk mat :), vi äter ju det jämt liksom. Vi fick även lite musik till maten, så mysigt! Efter blev det glass och mint-chai! Sedan vandrade vi längs floden och ghaterna och pratade med folk. Vi såg även platsen där alla bränns för att nå Nirvana, rätt konstig känsla av att se så många lik och se dem brännas, sådan skillnad från västvärlden. Men här är döden bara en del av ett enormt kretslopp. 

Jag skänkte även några hundra rupies till en man som tar hand om de fattiga och ensamma som ska kremeras, dagens goda gärning!
En skäms ibland över hur bra man har det och lite pengar för mig kan göra enorm skillnad för dessa människor. Det handlar mycket om att skänka glädje och hopp för dessa människor.

Sedan hittade jag en nice barberare som klippte mig för endast 7kr, riktigt dukig!

Sedan blev det middag med familjen, väldigt mysigt och vi kollade på "Indias got talent" och det är så olikt Sveriges, folk här har verkligen talang, såg så många intressanta och bisarra talanger men det var mycket nice :)

Kvällen avslutades med att skypa med bästa vän Caroline Cajjan Ranudd :) super!

Idag har jag pluggat en hel del, och mediterat till olika hinduiska mantran, nu ska vi äta lunch sedan blir det sitar konsert ikväll. 
Ser fram emot det!

Namasteyyyyy