torsdag 24 april 2014

Darjeeling dag 3

Denna dag gick vi upp supertidigt och åkte till Tiger Hill för att se soluppgången över Himalaya. Så mäktigt det var och oerhört vackert, nästan magiskt. Man förstår Himalayas betydelse i indisk mentalitet när man ser det på nära hand, det är så sjukt mäktigt och vackert. Vi trängdes där med en massa andra indier och turister men det var helt magiskt. 

Sedan vandrade vi nedför berget mot civilisationen, rätt långt och kämpigt men det var helt magiskt för det är så vackra miljöer och jag kände mig så fri och fridfull, jag förstår varför buddhismen är så stor i Himalaya och i bergen, det är så lugnt och fridfullt där. 

Sedan kom vi fram till byn Ghoom som är grannstad till Darjeeling där käkade vi lite frukost och vi såg även Tibetanska kloster och tempel där, väldigt intressant var det! Sedan tog vi "toy-train" ett litet tåg tillbaka till Darjeeling där man ser över hela dalgångarna, vilket mäktig utsikt det var! Helt fantastiskt! 

Sedan när vi var framme var det dags för brunch, och efter det vilade vi för att sedan shoppa lite mer fina saker såsom hantverk och traditionella kläder. Sedan gick vi bara runt i hela staden och kollade runt och hamnade till slut vid det japanska templet och Pagodan! Väldigt vackert och vi såg även en japansk buddhistisk gudstjänst! 

Efter detta påskfikade vi lite på det fina cafeet Glenarys som är i typisk "överklass" brittisk stil, men sjukt god mat och goda bakverk! Efter detta blev det middag igen, tibetanskt såklart! Sedan däckade vi sådär lagomtrötta!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar