onsdag 23 april 2014

Darjeeling dag 2

Dag 2 i Darjeeling började med en god frukost i stan och sedan gick vi runt och kollade lite, köpte lite lokala kläder, smycken etc, då Darjeeling är känt för sina vackra smycken och kläder med tibetanska och nepalesiska och bhutanesiska influenser då det är väldigt nära Kina och tibeto-burmanska områden! 

Sedan for vi och tittade på teodlingar som Darjeeling är världskänt för, där blev vi bjudna på te-provning av exklusiva téer med några japaner också, som visade sig känna våra japanska vänner här i Varanasi! HAHA världen är bra liten.
Sedan for vi på Darjeelings djurpark och Himalaya klättringssällskaps museum, väldigt intressant! Lärde mig mycket om Himalaya och den historia om klättring och utforskning som finns här och hur mäktiga bergen är samt hur människor alltid kämpat för att övervinna bergen. Vi såg även många vackra djur trots att jag är emot Zoo generellt men det var fina miljöer och vi såg bland annat tigrar, leoparder, björnar, röda pandor (såna där små), pantrar och massor av vackra fåglar. Alla dessa djur finns i dessa områden! 

Sedan klädde vi ut oss i "tribal kläder och fotograferade oss" Så vackra kläder i nepalesisk stil!

Efter detta var vi mycket trötta då det hade regnat hela dagen så vi käkade återigen tibetanskt, då det är så gott och annorlunda och sedan lade vi oss för vi skulle upp jätte tidigt på morgonen för att se soluppgånen på Himalaya vid berget Tiger Hill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar