söndag 9 mars 2014

अललहबद

Tjabba! Namaste! 

Sorry för lite dålig update! Gårdagen som var, var vi hela dagen i Allahabad, en stad tre timmar med bil från Varanasi. 

Vi har en liten ödla som granne märkte vi på morgonen! Lol 

En mycket viktig stad i många avseenden, då Jawaharlal Nehru, Indiens landsfader tillsammans med Mahatma Gandhi växte upp och bodde där större delen av sitt liv, dennes dotter Indira Gandhi senare känd kvinnlig politiker växte även upp och gifte sig här! 

Vi besökte detta hus :) väldigt intressant! En kunde känna historiens vingslag och många pilgrimer kommer dit med för att besöka den store ledarens hus och barndomshem :) 

Senare besökte vi det islamiska universitetet som är ett mycket vackert byggnadskomplex :) 

Efteråt blev det besök i den kända All Saints cathedral som är känd sedan kolonialtiden! Kristendomen har ju trots allt en lång och viktig historia i Indien! 

Efteråt blev det en ljuvlig lunch på en rätt dyr men superb restaurang, åt en dundernice kyckling kabab och syndade lite med köttet då jag mestadels är vegetarian. 

Efteråt blev det besök i Khushro Bagh eller rättare sagt gravarna till moghul kejsarn Jahangirs släktingar! Väldigt fina och underbar arkitektur! Typisk moghul stil :) 

Sedan besökte vi platsen för Kumbh Mela, den största festivalen i världen där över 10 miljoner människor, hinduer samlas för att bada, var fjärde år har jag för mig. För Allahabad är mycket viktigt så floderna Yamuna, Ganges och Sarasvati (som är mytisk) möts här och är därav heligt! 
Varje hindu bör i sitt liv besöka den här stadens, så därav likt Varanasi är det sjukt mycket pilgrimer! 

Vi såg även en elefant och massa processioner! Vi besökte också Allahabads fort och tempel! Vi såg också ett sydindiskt tempel då många av pilgrimerna är från södra Indien! 

Vi åkte sen på floden i en båt och såg när pilgrimerna badade! Mycket givande dag! :) 

Sedan åkte vi hem på de lite halv taskiga indiska landsvägarna! Men vi överlevde :) 
Väldigt kul resa! 
Jag köpte två armband, ett halsband vid floden som är heliga och två böcker om Nehru! Kvällen avslutades på iba och tidig kväll då vi var så trötta och därför jag också uppdaterar nu! 

Idag har jag vilat ut mig sedan gårdagen, pluggat, skrivit om kvinnors rättigheter och planerat veckan! 
Har även vandrat runt och besökt ett Ashram eller hem för de sjuka och gamla som reser hit för att dö och slipps återfödas, hamnade även i en filosofisk diskussion med några herrar vid ghaterna! 
Lugn och givande dag :) 

Nu blir det godnatt här! Är super trött nu! 
Shubratri! 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar