torsdag 20 mars 2014

نوروز नुरुज़

Namaste ji!

Idag har vi haft diskussioner om språk i skolan och sedan hade vi vår presentation om Holi festivalen och hur den firas i olika delar av Indien och på olika sätt! Väldigt intressant :) 

Gick super bra! Vi har även planerat för framtiden nu vilka projekt vi ska göra som examen till vårt program då jag ska få två examen i en, en statsvetenskaplig och en språkvetenskaplig! Vi ska läsa Urdu i Lucknow och inrikta oss på språk nationalism och politiska kontexter kopplade till språk! :) 

Sen käkade vi en helt gudomlig pasta på en restaurang i Nagwa, en spansk restaurang! Super nice mat och helt underbar utsikt! :) 

Kvällen har spenderats med familjen som hade besök av Vandana-Jis mor och sedan lekte vi lekar och umgicks! Som en gjorde på den gamla goda tiden Obama teknologi, internet etc! Att umgås och prata är mycket viktigare för människor än vad en tror! 

Nu blir det godnatt! Har en lång och händelserik dag imorgon! :) 

Förresten, titeln på inlägget, Norooz är en persisk festival som firas idag i persiska kulturella områden som Kurdistan, Iran, Centralasien och framförallt i Indien av Parsis! Jag önskar alla som firar Norooz ett gott nytt år i synnerhet till alla mina persiska vänner! :) 

نوروز مبراك حو! 
नुकुज़ मुबारक हो! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar