onsdag 19 mars 2014

बतचीत

नमस्ते 
Hej! 
Denna dag som gått har varit både väldigt bra och samtidigt lite sorglig. Vi har haft konversations träning idag på assi ghat där vi har intervjuat olika personer av olika åldrar, kön, status etc om deras språkbruk, kunskaper och ad de läser och vilka språk de talar för sociologiska lingvistiska studier :) som vi senare ska skriva om! 
Mycket intressant! 

Sedan hängde vi på ASSI ghat nära Nagwa som är mestadels tomt och väldigt fridfullt, typ betesmark för kossorna och tog lite soft drink på  en spansk restaurang där med underbar utsikt! Sedan har vi även bokat biljetterna för vår helg resa till Lucknow! :) 
Super! 

Sedan fick jag reda på att en vän, rätt nära har gått bort idag. För flera veckor sedan, ingen hade hört av honom. Han var nyförlovad och var på resa med sin partner i USA och har tydligen avlidit i en olycka. Jag känner mig rätt ledsen över detta. Livet är kort och ska vördas. 
Det kan tydligen sluta när som helst. Vila i frid Jeneneh. 

Sedan gjorde vi klart vårt projekt om holi och hade även grammatik lektion om nyansering i språk, det vill säga syntax! Mycket givande! 

Sedan käkade vi middag med familjen och tydligen ska vår gamle vän Rainer åka hem till Sverige imorgon, han har varit här länge och har nu hemlängtan. Känns lite tråkigt för han är en rolig och trevlig människa att umgås med och nu ska han åka. 

Men men! Jag har lärt känna en ny cool människa! :) familjen hade även gäster som vi pratade med, på hindi såklart! ;) 
Sedan lekte vi alla gissningslekar hela kvällen till natten! 

En blandad dag med andra ord. 

Godnatt :) 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar