måndag 17 mars 2014

होली मुबारक!!!!

Namaste! 
Happy holi, holi mubarak! 

Idag har vi firat den indiska högtiden holi, det nya året! Det firas med att glömma allt onda då man bränner upp gudinnan Holika och räddar Prahlad som står för godheten och renheten i ett nytt år, nya försök etc! 
Detta skedde igår och idag firar man det nya året med att kasta färg på varandra under mer eller mindre kaotiska former, det redan färgglada och mångfaldiga Indien blir mer färgrikt! Super kul! Och vi deltog så klart ;) 

Sedan åt vi lunch med familjen då rätt många röker på och dricker som på vilken festival som helst så det kan vara risky att vara ute på dagen! Vi åt speciell holi mat som var väldigt god! 

Senare åkte vi hem till vår vän Narad från skolan som arbetar på skolan för vi var bjudna på holi mat etc! Så fint och trevligt då han bor lite utanför stan! Och vi träffade hans familj med! :) 

Där åt vi gott och pratade massor! Supertrevligt! Sedan visade han runt oss i hans område som dels är en gammal brittisk bastion sedan kolonialtiden samtidigt som det är en av Varanasis äldsta arkeologiska fynd på samma plats. Indiens tidlöshet genom årtusenden! 

Sedan gick vi förbi Lal Khans grav som var mycket fin! Vi gick sedan alla ghaterna hela vägen hem! Lång men intressant promenad! 

Ikväll har vi bara lekt lekar med familjen vilket var trevligt, holi handlar som julen i kristen tradition om gemenskap och att inviga en ny bra tid! 

होली मुबारक! 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar