onsdag 12 mars 2014

कीराण

Hej!
Namaste!

Denna dag har varit helt underbar. Vi har besökt Kiran Village, en organisation som stödjer, hjälper och arbetar med och för personer med olika funktionsnedsättningar, främst barn och ungdomar. Det var en väldigt intressant utflykt vi gjorde med skolan och det var så kul att träffa alla de glada och spralliga barnen och ungdomarna samt alla de som arbetar där. Kiran betyder just ljus, vilket dessa barn är för mig, hopp för framtiden etc och för att hopp behövs i världen för att uppnå jämlikhet. ❤

Jag blev nästan tårögd när jag såg hur glada alla dessa människor var trots de problem de får utstå i ett land som Indien där funktionsnedsättningar ofta ses som ett problem, ett stort problem och många förstår inte hur de ska hantera detta och behandlar personer med funktionsnedsättningar väldigt diskriminerande och negativt vilket är tragiskt. De var alla dock i denna organisation så positiva och levnadsglada vilket får mig att tänka på mina egna problem och min egna tillvaro ur andra glasögon, jag har inte så mycket problem egentligen, en ska vara glad för det en har och komma ihåg att vara glad för det livet ger :)

Så glada och positiva ungar har jag aldrig sett och de ville alla vara med på bild och var så nyfikna på vilka vi var och varifrån vi kom, så roligt med så mycket energi! :) 
Vi fick se alla deras hantverksprojekt och även hur de olika utbildningslokalerna ser ut och hur de hjälper personer efter olika behov.
Men mest fantastiskt är omgivningar, så fina och välskötta. Som en oas i allt kaos för dessa underbara människor.

De har olika projekt där, utbildning och arbetsträning, där ungdomarna blir självförsörjande då de lär sig att göra hantverk, olika instrument, danser eller att laga mat och baka vilket organisationen senare säljer i stan, alltså hantverken och maten som har mycket god kvalitet, är hållbar och ekologisk och alla pengar går till organisationen och de människor som är delaktiga av den och som behöver hjälp av den! Mycket bra! :)

Så oerhört fin och bra organisation och dessutom var det kul att se den indiska landsbygden, så fräsch luft och så lugnt och fint :)
Inga föroreningar och oljud. Ett riktigt paradis!

Senare besökte vi även ett Shiva tempel och en ghat och åkte båt på Ganges! Mycket trevligt! :)

Vi träffade även en kvinnoorganisation som var på genomfart i Kiran Village och snackade genusfrågor och dessutom relaterat till personer med funktionsnedsättningar. Väldigt givande och intressant! :)

Efter åkte vi till stan igen och hängde på Open Hand Cafe och fikade, drack cappuccino och åt chokladtårta!
Open hand cafe är också en NGO som arbetar mot Trafficking och hjälper offer som varit med om trafficking och sexslaveri, köpte 
lite presenter där till nära och kära och visar därmed mitt stöd till denna organisation även!

Sedan har vi spenderat kvällen med familjen, vi var ganska trötta efter dagens utflykt så vi har snackat och ätit mat som vanligt, men konversationerna flyter på mer och mer, bara på hindi såklart! Det är så viktigt att försöka åtminstone! :)

Namaste
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar